Fassaadivill

Puitkarkassiga seina lisaisolatsioon. Seinte isoleerimine väljastpoolt.

Pildil 1. näidatud seina isolatsiooni võib paigaldada otse vana voodri peale, juhul kui välisvoodrit pole värvitud õhukindla värviga. Hea lõpptulemuse tagamiseks tuleks siiski vana välisvooder eemaldada. Kui selle all paiknes tuuletõkkeplaat või paber, võib need paigale jätta. Kui lisaisolatsiooniks kasutatakse pehmet villa, tuleb paigaldada lisasõrestik kas horisontaalselt või vertikaalselt, tavaliselt sammuga 600. Kui lisaisolatsioon paigaldatakse pildil 1 näidatud välisvoodri peale, on soovitav kasutada villa, mis oleks sõrestikust 10-15 mm paksem, tagades selliselt isolatsiooni asetsemise tihkelt vastu vana konstruktsiooni. Sõrestiku vahele paigaldatakse sobiva laiusega kivivillisolatsioon ja väljapoole tuuletõkkeplaat. Välisvoodri kinnitamiseks paigaldatakse lauad horisontaalselt või vertikaalselt, vastavalt valitud voodripaigaldusstiilile.

Sõrestik 40-45 mm + isolatsioon 50 mm
Tuuletõkkeplaat
Tuulutusvahe
Välisvooder

Pildil 2. näidatud seinalt eemaldatakse välisvooder ning kinnitusliistud. Tuuletõke jäetakse paigale. Sellisel juhul saab uue isolatsiooni paigaldada tihedalt vastu varasemat konstruktsiooni. Lisaisolatsiooni võib teostada nagu pildil 1 või alternatiivina kasutada isoleermaterjali, millele on tuuletõke olemas (PAROC WPS 3n). Isolatsiooni kinnitatakse vanale konstruktsioonile naelte abil ning kasutades piisavalt suuri alusplaate. Fassaadi kinnitamiseks naelutatavate plaatide kohale surutakse läbi isolatsioonii Paroci naelutamise vahetugi, mis takistab isolatsiooni liigse kokkusurumise laudade naelutamise käigus.
Seinte isoleerimine seestpoolt

Kui pildil 2 näidatud sein isoleeritakse seestpoolt, toimitakse pildi 3 järgi. Lakitud või värvitud sisepinnakatted eemaldatakse, samuti võimalik vana aurutõke. Kui seinal on poorne õhutõke, nt bituumenpaber, võib selle jätta paigale. Soovitud paksusega lisasõrestik naelutatakse horisontaalselt või vertikaalselt karkassi postidele. Sõrestiku vahele paigaldatakse isolatsioon. Selle peale laotatakse aurutõkkekile või õhutõkkepaber, mis ühendatakse ümbritsevate konstruktsioonidega võimalikult õhukindlalt. Lõpuks kinnitatakse soovitud sisevooder.