Heliisolatsioon

Heliisolatsiooni erinevad tooted on mõeldud põrandate sammumüra summutamiseks puidust põrandates  ja sammumüra isolatsiooniks (kahe korruse vahel) betoonist ujuvpõrandate vahel.

Heli juhtimine
Kivivill on ideaalne materjal ka heli absorbeerimise ja mürasummutuse seisukohalt. Akustikaplaatide paigaldamine ripplagedele parandab ruumi akustikat ning nende abil on lihtne luua soovitud akustilist keskkonda.

Löögiheli summutamine
Paroci helisummutusplaadid on ette nähtud sammuhelide summutamiseks põrandakonstruktsioonides ja õhuhelide summutamiseks vertikaalsetes konstruktsioonides. Sammuhelide summutus põhineb ujuvpõranda põhimõttel, mis luuakse põranda ja konstruktsioonivahelise ruumi isoleerimisega. Sammuhelide summutamisel on tähtis õige dünaamiline jäikus, et saavutada parimad võimalikud mürasummutustulemused.

Heliisolatsioon vaheseintes
Vertikaalsetes konstruktsioonides kasutatakse Paroci villaplaate õõnesruumide isoleerimisel vaheseinte helikindlusomaduste parandamiseks.

Välimise õhuheli summutamine
Kui õhuheli tuleb väljastpoolt, tuleks summutada sissepääsvat heli! Kivivill on ka sellistel juhtudel oluliseks komponendiks. Villa saab ühendada raskete materjalidega, nt betooniga, või kasutada kergete elementidega, nagu nt kipsplaadid ja tsemendiga ühendatud plaadid. Kivivilla kasutatakse heliisolatsiooniks peamiselt katustel.