Eterniit tsementkiuplaat katused

Tagasi tootekataloogi

Kestvus: 60 - 80 aastat.
Eelised: lihtne ja odav paigaldus, suhteliselt odav materjal, arhitektuuriline sobivus, pikk eluiga, suur värvivalik.
Puudused: Suhteliselt suur kaal, keeruka konstruktsiooniga katustel kasutamine võimatu.

Lainelised kiudtsementplaadid asendavad traditsioonilist asbesti sisaldavat eterniiti. Valmistatakse segust, milles kiulise täitematerjalina kasutatakse naturaalset kiudu. Euroopas laialt levinud. Elastne, temperatuurikindel, ökoloogiline, hea helisummutusvõimega materjal.

Asbestivabad kiudtsement-laineplaadid on meldud kaldkatuste (kaldega kuni 7°) ning seinte katmiseks. Laineplaadid on valmistatud mittesüttivast materjalist ning kuuluvad liigituselt mitteplevate materjalide hulka (klass K1 vastavalt EV ST 620-9:1993). Asbestivabade laineplaatide kasutamisel lähtutakse aktsepteeritud ehitusnormidest ning tootja paigaldusjuhendist. Laineplaadid on mehaaniliselt toodeldavad.

Materjal ja valmistamine

Asbestivabade kiudtsement-laineplaatide valmistamiseks kasutatakse tsementi, vett, taiteainet (opooka või lubajakivijahu) ning armeerivat naturaalset kiudainet. Pressitud laineplaadid soojendatakse, mille järel hõõrutakse plaadi pinnale esimene värvikiht. Teine kiht värvkatet pihustatakse eeltöödeldud laineplaadile.

ASBESTIVABA KIUDTSEMENT-LAINEPLAADI OMADUSED

• kerge kaal
• tulekindlus (klass K1)
• ilmastikukindlus (vett mitteläbilaskvad)
• mürasummutavad
• ei sammaldu
• paigalduse lihtsus ja ökonoomsus

KASUTUSKOHAD

Eterniidist laineplaate kasutatakse eramute, korrus- ja ridaelamute, ühiskondlike- ja tootmishoonete katuste ehitamisel. Samuti kasutatakse laineplaate fassaadide renoveerimisel ja ehitamisel, nii vertikaalselt kui horisontaalselt paigaldatuna. Levinud on laineplaatide kasutamine fassaadidel kombineeritult siledate eterniitplaatidega. Kiudtsement-laineplaadi kasutusiga on umbes 70 aastat.


 

Asbestivaba katused. Tehniline informatsioon - Lae alla.

Zoom
Akmene asbestivaba katus
Zoom
Eterniit katus
Zoom
Eterniit katus
Zoom
Akmene asbestivaba katus