Bituumenplaat katused

Tagasi tootekataloogi

Katuseplaadid on kergesti käsitletavad ja jälgides paigaldusjuhendit - väga lihtne paigaldada. Paigaldusjuhend annab korrektse paigaldusmeetodi ja näitab, kuidas käsitleda Onduline plaate ja tarvikuid, et pakkuda lihtsaid lahendusi Teie nõudmistele. Eestis müüdud alates 1993-st aastast.

Katus on ideaalne paigaldamiseks nii tavamajadele, kõrvalhoonetele, suvilatele, angraarehitistele, kaarhallidele kui ka farmihoonetele kuna materjal ei korrodeeru, peab vastu lämmastikule, veeaurule, metaanile jne.  Katuseplaadid on valmistatud orgaanilistest kiududest millest 50% moodustab tselluloos, 5% värvi ja mineraali lisaained ning 45% bituumen. Kõik see on immutatud bituumeniga suure rõhu ja kuumuse juures. Värvi pigmenteerimise süsteem immutab värvi plaadi sisse koos UV -kindla lisaainega. Valmis plaat on painduv, vastupidav, suurepärase ilmastikukindluse ja värvipüsivusega võrreldes pealtvärvitud plaatidega. Ei sisalda tervisele ohtlikke aineid - on juure - ja seenekindel ning praktiliselt ei vaja hooldust. Siiski, katuse pika kestvuse tagamiseks peaks iga katust regulaarselt korra aastas puhastama sinna kogunenud lehtedest ja muust prahist.Samuti tuleb puhtana hoida neelud ja vihmaveerennid. Ei teki kondentsvett ja on vastupidav ka ammoniaagiaurudele. Siiski on iga ühekihilise katusematerjali puhul risk talvekuudel kondentsvee tekkimisele. Tavajuhtudel võib selle probleemi lahendada kas madal või kõrge ventilatsioon katuse all. Lisaks aitavad probleemi vähendada ventilatsioonielemendid mis nagu ka katus ei kolise ega roosteta.

Garanteeritud veepidavus 15 aastat. Eluiga ~ 50 aastat.

Plaadi mõõtmed on 2 x 0,94 m millest katvat pinda ~1,6 m². Plaadi kaal 6,4 kg.
Ühe plaadi paigalduseks tuleb arvestada 20 naela mis annab ka garantii, et katus peab vastu tormituulele ~75km/h. Plaadi alumine rida tuleb kinnitada iga harja pealt, teine ja kolmas üle harja. Nael kinnitatakse harja pealt mis annab katusele ka veekindluse kuna vesi voolab harja põhjast. Naelad on löögikindlad PVC-st peaga ja keermega.

Vajaliku plaatide koguse lihtsustatud arvutamiseks korrutatakse katuse pind koefitsendiga 1,2. Saadud tulemus jagatakse ühe plaadi pinnaga s. o 1,88m². Näiteks 100 m² katuse arvutamine: 100m² x 1,2 =120 120: 1,88m²=63,8 ehk siis 64 plaati.

Ühe harjaplaadi paigaldamiseks arvestada 10 naela. Kuna harjaplaat on samast materjalist millest Onduline katuseplaat siis on võimalik kasutada harjaplaati iga kaldega katuse puhul ( v.a. laudis). Kasulik pikkus harjaplaadil 0,8 m.

Neelu ja serva lahenduseks saab kasutada samuti harjaplaati. Lihtsam ja odavam oleks aga tavaline värvitud plekk.

Zoom
Onduline katus (pruun)
Zoom
Onduline katus (must)
Zoom
Onduline tööstushoonel